Houkutteleeko Bitcoinin korkea hinta petosten huomion?

Verkkopetokset ovat yhtä vanhoja kuin itse Internet. Nuorten ja vanhojen suuri koulutus- ja sukupolvien välinen ero on johtanut petoksiin rahoitusmaailmassa. Ensinnäkin näimme sen tapahtuvan sekkien ja luottokorttimaksujen kanssa; näistä tuli lopulta liian vaikea ohittaa. Nykyään kryptovaluutan petokset kukoistavat, ja niitä esiintyy kaikissa muodoissa. Mitä enemmän ihmiset haluavat ostaa Bitcoinia, sitä luovemmiksi näistä petoksista tulee.

Tässä artikkelissa tarkastellaan Bitcoin Evolution edistymistä, miten se ruokkii huijareiden luovuutta ja mitä voit tehdä välttääksesi tällaisten käytäntöjen uhreja. Kaivetaan sisään.

Erilaisia ​​petoksia salaustilassa
Kryptovaluuttahuijauksia on monia erilaisia. Sinulla saattaa olla tai ei ole heitä salausmatkan aikana. Tarjoetaan lyhyt yhteenveto ennen kuin jatkat:

Treffit ja romanssihuijaukset – Yksilöt joutuvat „salaamaan“ lähettämään kryptovaluutta kuvitteellisille henkilöille, joita huijarit kuvaavat online-treffausalustojen kautta.

Sijoitushuijaukset – väärennetyt ICO: t, väärennetyt pörssit ja huijaavat altcoiinit, joiden ainoa tarkoitus on suuri pumppu- ja kaatopaikkajärjestelmä.

Ponzi- ja pyramidimallit – Nämä ovat hankkeita, jotka toimivat jatkuvan uusien käyttäjien kirjautumisten perusteella. Kun nämä „kuivuvat“, alusta menee konkurssiin.

Testaa Plus500 nyt Miksi Plus500?
Sähköpostihuijaukset – alan suosituin huijaustyyppi ja edistyneempi joka vuosi. Huijarit teeskentelevät lompakon takana olevaa tukitiimiä ja pyytävät osoitteeseesi liittyviä tietoja. Ne tunnetaan myös phishing-huijauksina.

Salauslahjat – Vaikuttavat salaushenkilöt eivät koskaan edistä lahjoja. Silti huijarit löytävät jotenkin aina keinon esiintyä arvovaltaisina hahmoina salaustilassa ja teeskennellä isännöivänsä salauksen luovutuksia. Siellä on kuitenkin saalis – sinun on ensin lähetettävä varat osoitteeseen ennen (oletettavasti) palkkion vastaanottamista. Palkkio ei tietenkään tule koskaan.

Puhelinhuijaukset – Lopuksi, yksi suosituin petostyyppi on puhelinyhteyden kautta tapahtuva petos. Petokset soittavat sinulle käyttäytyessäsi käyttämäsi salausvaihdon tukitiiminä ja pyytävät salasanasi ja 2FA-tietoja. Heti kun tarjoat nämä tiedot, he pääsevät tilillesi ja varastavat kaikki siihen sisältyvät varat.

Hakkerointi on myös kasvussa

Edellä mainittujen kaltaisten pienten huijausten lisäksi on myös monia ryhmiä, jotka järjestävät heistoja vaihtoalustoilta saaden satoja miljoonia dollareita varastetun arvon kautta.

Esimerkkejä on liian monta laskea. MTGox, valtava NEM-hakkerointi, ja jopa viime vuoden 2010 Binance-hakkerointi, jonka hakkerit vaativat yli sadan miljoonan dollarin Bitcoin-arvoa.

Hyvä asia on, että nyt on olemassa järjestelmiä varastettujen varojen „pilaamiseksi“, mikä tekee niistä mahdottomaksi myydä kaikenlaisilla vaihtoalustoilla. Lisäksi pyritään aktiivisesti lisäämään mahdollisimman monta osoitetta sallittujen luetteloon, jotta varastettujen varojen jäljittäminen olisi helpompaa. Yleisesti ottaen teollisuus näyttää olevan säännellympää kuin aiemmin, ja hakkeroinnit vähenevät sen seurauksena. Hajautetussa vaihdossa on kuitenkin edelleen paljon petoksiin liittyvää toimintaa, koska alustan turvallisuutta ei ole mahdollista tai syytä valvoa. Joillekin tämä on hyvä; muille se voi maksaa heille elämän säästöjä.

Kuinka suojata varoja huijauksilta ja petoksilta
Jokainen huijaustyyppi edellyttää luonnollisesti erilaista lähestymistapaa suojauksen suhteen. Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä, on hyvin yksinkertainen: Älä koskaan napsauta mitään, mitä et ymmärrä, ÄLÄ KOSKAAN anna henkilökohtaisia ​​tietojasi kenellekään, jota et tiedä. Näitä ovat lompakon osoite, yksityiset avaimet, PIN-koodi, 2FA tai vaihdat salasanat. Useimmissa tapauksissa huijaukset toimivat sen käyttäjän vapaaehtoisen osallistumisen vuoksi, jolla ei ole selkeää käsitystä prosessista.

Toinen asia, jonka voit tehdä, on tutkimus – tonnia sitä. Kun törmäät sähköpostiin, jossa pyydetään henkilökohtaisia ​​tietojasi, Google lähetä sähköpostiosoite ja katso jos jotain tulee esiin. Pörssit ja salakirjoittajat eivät koskaan pyydä henkilökohtaisia ​​tietojasi.

Kun on kyse kolikoista, joihin haluat sijoittaa, olipa kyse ICO: sta tai pienikokoisesta altcoinista, tutkimus on yhtä tärkeää. Lue projektin perusteet, valkopaperi ja katso kaikki videot tai podcastit, joissa joukkue osallistuu. Eikö hänestä ole tietoa? Sitten on parasta pysyä poissa.

Lopuksi, paras tapa suojautua huijauksilta on pitää tasainen lähestymistapa. Käytä logiikkaasi yrittäessäsi ymmärtää kohtaamasi tilanteesta. Onko salasana todella tarpeen? Onko tämä päivitys pakollinen? Entä riskit, jotka liittyvät sijoittamiseen kryptovaluuttaan, joka on selvästi pyramidijärjestelmä? Tunneäly auttaa sinua parantamaan isijoituspäätöksiä ja johtaa enemmän voittoa ajan myötä.

Dieser Beitrag wurde unter Börse veröffentlicht. Setze ein Lesezeichen auf den Permalink.