Bitcoin-mijnbouw moeilijkheidsgraad raakt verse all-time high

De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw bereikt nieuwe hoogten omdat het BTC/USD-paar een jaarlijkse piek bereikt. Er is echter geen gebrek aan mijnbouwactiviteit aangezien de hasjraat de laatste dagen ook een piek heeft bereikt. Er werd gespeculeerd dat de BTC-mijnbouw zou afnemen na de halvering in mei 2020. Wel, de mijnwerkers nemen in aantal toe, en de crypto-koning is niet te stoppen.

De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw verwijst naar de verwerkingscapaciteit die nodig is om één Bitcoin te ontginnen. De mijnwerkers geven meer uit om BTC te verdienen, ook al stijgen de prijzen van het booreiland. Het BTC.com-rapport suggereert ook dat de moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw bij de volgende aanpassing met 3 procent zal toenemen om de 17,45 T-markering te bereiken.

De moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw zal waarschijnlijk niet afnemen.

In juli bereikte de moeilijkheidsgraad van de Bitcoin-mijnbouw 17,35 T. Sindsdien ligt de gemiddelde waarde boven de 16 T. Bitcoin hashrate neemt toe, maar heeft momenteel te kampen met problemen als gevolg van de overstromingen in de provincie Sichuan. China is de thuisbasis van het grootste deel van de Bitcoin Lifestyle-mijnactiviteit, en Sichuan is de sleutel tot het behoud van BTC-hashraat. De overstromingen in Sichuan hebben de mijnbouwactiviteit tijdelijk aangetast.

Veel grootschalige mijnbouwboerderijen hebben te maken gehad met verstoringen als gevolg van elektriciteitsproblemen en schade aan de uitrusting. Ook het gebrek aan personeel om de boerderijen te bemannen verergert de schommelingen in hasjraat nog. Poolin, een van de grootste BTC-mijnboerderijen, zei dat de verstoring de komende dagen zou kunnen voortduren.

Als hasjrateherstel, zal de mijnbouwproblematiek verder toenemen…

Volgens gegevens die door BitInfoCharts.com zijn vrijgegeven, is er in de afgelopen 24 uur een hashrate daling van 4 procent geconstateerd. Ter vergelijking: Bitcoin-mijnbouwproblemen hebben een aanpassingsperiode van twee weken om rekening te houden met 10 minuten bloktijd.

Aangezien het BTC/USD-paar 12.000 dollar raakt, zijn mijnwerkers meer gefocust op het uitgeven van hun BTC.